Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Parë

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Pyetje për Kapitullin 2 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Parë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Shkencëtarët e kanë matur largësinë ndërmjet Tokës dhe Hënës me anë të pasqyrimit të një rrezeje lazer nga sipërfaqja e Hënës. Ata matën kohën që i duhej rrezes së dritës për të kryer udhëtimin vajtje-ardhje.

  1. Çfarë informacioni tjetër nevojitet për të llogaritur largësinë Tokë-Hënë?
  2. Si do të llogaritej kjo largësi?