Kopertina e librit Fizika 10-11: Pjesa e Dytë

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit Pyetje për Kapitullin 14 në librin Fizika 10-11: Pjesa e Dytë nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang.

Pyetja

Shpejtësia e valës llogaritet me formulën f=fλf=f\lambda. Kopjoni tabelën dhe plotësojeni atë me kuptimin dhe njësinë matëse të secilës prej madhësive.