Kopertina e librit Matematika 9

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit 9C në librin Matematika 9 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Deborah Barton.

Pyetja

  1. Perimetri i trekëndëshit dybrinjënjëshëm të paraqitur në figurë është 32 cm. Shkruani ekuacionin në lidhje me yy për perimetrin e tij.
  2. Zgjidhni ekuacionin, gjeni yy dhe tregoni gjatësinë e dy brinjëve të barabarta të trekëndëshit.