Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 3G në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Su Nicholson, Diane Oliver, Joe Petran, Keith Bledger, Harry Smith, Geoff Staley, Robert Ward-Penny dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Skica tregon grafikët e drejtëzave me ekuacione:

y=x+1y=x+1, y=7xy=7-x dhe x=1x=1

  1. Gjej koordinatat e pikave të prerjes së funksioneve.
  2. Shkruaj sistemin e inekuacioneve që paraqet zona e ngjyrosur e treguar në skicë.