Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 7.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

Një prodhues çantash prodhoi 2772 çanta, nga të cilat 1001 ishin të kuqe, 1309 ishin blu dhe 462 ishin të gjelbra. 36 çanta u përzgjodhën për të bërë kontrollin e cilësisë. Njehsoni sa çanta të secilës ngjyrë janë përzgjedhur, në qoftë se është përdorur teknika e kampionimit të shtresëzuar.