Kopertina e librit Matematika 12

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 1.1A në librin Matematika 12 nga shtëpia botuese Pegi me autorë Brian Jefferson, David Bowles, Eddie Mullan, Garry Wiseman, John Rayneau, Katie Wood, Mike Heylings, Paul Williams dhe Rob Wagner.

Pyetja

  1. Vërtetoni që shuma e katrorëve të dy numrave të plotë të njëpasnjëshëm është tek.
  2. Vërtetoni që shuma e katrorëve të dy numrave çift të njëpasnjëshëm është shumëfish i 4.