Kopertina e librit Matematika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit 1A në librin Matematika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë Greg Attwood, Jack Barraclough, Ian Bettison, Keith Gallick, Daniel Goldberg, Anne McAteer, Alistair Macpherson, Bronwen Moran, Joe Petran, Keith Bledger, Cong San, Harry Smith, Geoff Staley dhe Dave Wilkins.

Pyetja

Midis pohimeve që vijojnë gjej atë që është mohimi i pohimit "Të gjithë shumëfishat e 3-it janë çift":

  1. Të gjithë shumëfishat e 3-it janë tek.
  2. Të paktën një shumëfish i 3-it është tek.
  3. Asnjë shumëfish i 3-it nuk është çift.