Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 11

Zgjidhja e ushtrimit 11 të mësimit 7.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

  1. Gjatësia e brinjës së një rombi është 60 mm. Gjatësia e diagonales së tij më të gjatë, është 96 mm. Gjeni gjatësinë e diagonales së tij më të shkurtër.
  2. Gjatësitë e diagonaleve të një rombi janë 38.4 cm dhe 11.2 cm. Gjeni gjatësinë e brinjës së tij.