Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Përsëritje 2 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Faktorizoni plotësisht shprehjet e mëposhtme.

  1. 5x2+10x5x^2 + 10x
  2. 21ab214a21ab^2 - 14a
  3. 30p2+15pq245pq330p^2 + 15pq^2 - 45pq^3