Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 9

Zgjidhja e ushtrimit 9 të mësimit Përsëritje 10 në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Vizatoni diagrame të përshtatshme për inekuacionet e mëposhtme. Zonën e kërkuar mos e ngjyrosni dhe shënojeni me Z.

  1. 1x<3-1 \leq x < 3
  2. y4y \leq 4 ose y5y \geq 5
  3. 1<x<41<x<4, y>0y>0 dhe x+y4x+y \leq 4