Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 6.2Z në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

ff është një funksion linear, f(x)=mx+cf(x) = mx+c.

  1. Gjeni f(x)f(x), në qoftë se ai është i barabartë me të anasjellin e tij: f1(x)=f(x)f^{-1}(x)=f(x).
  2. Gjeni f(x)f(x), nëse f(f(x))=f(x)f(f(x)) = f(x).