Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 6

Zgjidhja e ushtrimit 6 të mësimit 6.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Gjeni funksionin e anasjellë për secilin nga funksionet e mëposhtme.

  1. f(x)=x+4f(x)=x+4
  2. g(x)=x3g(x)=x-3
  3. h(x)=x2h(x)=\dfrac{x}{2}
  4. f(x)=5xf(x)=5x
  5. g(x)=2x3g(x)=2x-3
  6. h(x)=7x+2h(x)=7x+2
  7. f(x)=x34f(x)=\dfrac{x}{3}-4
  8. f(x)=x+52f(x)=\dfrac{x+5}{2}