Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 4.2A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

a) Gjeni mesoren për secilën prej bashkësive të numrave:

  1. 7, 8, 8, 5, 4, 3, 3
  2. 11, 12, 10, 9, 9, 10, 26
  3. 38, 35, 30, 37, 34, 32, 36
  4. 101, 98, 103, 97, 99, 97, 95
  5. 3, 2, 0, 0, 1, 2, 1, 2, 3

b) Cila bashkësi të dhënash përmban vlera të jashtëndodhura? A ka ndikuar vlera e jashtëndodhur në vlerën e mesores?