Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 4.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Shtatë djem dhe pesë vajza marrin pjesë në një projekt për shkollën.

  1. Llogaritni masën e këndit që përfaqëson një nxënës në një diagram rrethor.
  2. Llogaritni masën e këndeve që përfaqësojnë djemtë dhe vajzat.
  3. Ndërtoni diagramin rrethor që paraqet këtë informacion.