Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 12

Zgjidhja e ushtrimit 12 të mësimit 3.4A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

ABCDEFGHIABCDEFGHI është një nëntëkëndësh i rregullt. Zgjatim brinjët ABAB dhe DCDC derisa ato të priten në një pikë XX. Llogaritni këndin BXCBXC.