Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 5

Zgjidhja e ushtrimit 5 të mësimit 2.3A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zbërtheni kllapat në shprehjet e mëposhtme.

  1. y(y+2)y(y+2)
  2. b(b7)b(b-7)
  3. y(y+3)-y(y+3)
  4. d(5+2d)d(5+2d)
  5. t(83t)-t(8-3t)
  6. x(2s+5)x(2s+5)