Kopertina e librit Matematika 10 - 11: Pjesa I

Zgjidhja e ushtrimit 7

Zgjidhja e ushtrimit 7 të mësimit 10.1A në librin Matematika 10 - 11: Pjesa I nga shtëpia botuese Pegi me autorë Steve Fearnley, June Haighton, Steve Lomax, Peter Mullarkey, James Nicholson dhe Matt Nixon.

Pyetja

Zgjidhni ekuacionet e mëposhtme.

  1. 5x+6=2x+275x+6=2x+27
  2. 3y+2=y+123y+2=y+12
  3. 4p+10=p+44p+10=p+4
  4. 5f+6=2f35f+6=2f-3
  5. 2x+14=4x+42x+14=4x+4
  6. 8+x=15+2x8+x=15+2x
  7. 2b+4=6b+122b+4=6b+12
  8. 3p=3+9p3p=3+9p