Kopertina e librit Matematika 10-11 (fletore pune)

Zgjidhja e ushtrimit 2

Zgjidhja e ushtrimit 2 të mësimit 12.2 - Raporti dhe shkallët në librin Matematika 10-11 (fletore pune) nga shtëpia botuese Pegi me autorë Clare Pass.

Pyetja

Thjeshtoni raportet e mëposhtme.

  1. 12:2\dfrac{1}{2} : 2
  2. 3:143 : \dfrac{1}{4}
  3. 12:15\dfrac{1}{2} : \dfrac{1}{5}
  4. 23:47\dfrac{2}{3} : \dfrac{4}{7}