Kopertina e librit Kimia 10-11: Pjesa II

Zgjidhja e ushtrimit 3

Zgjidhja e ushtrimit 3 të mësimit 6.1 në librin Kimia 10-11: Pjesa II nga shtëpia botuese Pegi me autorë RoseMarie Gallagher dhe Paul Ingram.

Pyetja

2NA(ng)+Cl2(ng)NaCl(ng)2\text{NA}_{\text{(ng)}} + \text{Cl}_{\text{2(ng)}} \rarr \text{NaCl}_{\text{(ng)}}

Ndryshimi energjetik për këtë reaksion është 822.4-822.4 kJ. Në çfarë përfundimi arrini për këtë reaksion?