Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 1

Zgjidhja e ushtrimit 1 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 2 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Një inxhinier projektues i autostradës duhet të marrë parasysh se një makinë që i afrohet asaj hyn në korsinë e përshpejtimit me shpejtësi 10 ms-1 dhe para se të hyjë në autostradë, duhet të ketë mbërritur shpejtësinë 30 ms-1. Llogaritni gjatësinë minimale të korsisë së shpejtësimit, duke pranuar se nxitimi i makinës është 4.0 ms-2.