Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 4

Zgjidhja e ushtrimit 4 të mësimit Pyetje mbi Kapitullin 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Filamenti i një llambe dhe një rezistencë 220 Ω\Omega janë lidhur në seri me një bateri me f.e.m. 6.0 V. Rezistenca e brendshme e baterisë është e papërfillshme. Një voltmetër i lidhur në skajet e rezistencës tregon 1.8 V. Llogaritni:

  1. Intensitetin e rrymës në qark.
  2. Diferencën e potencialeve në skajet e llambës.
  3. Rezistencën e plotë në qark.
  4. Numrin e elektroneve që kalon nëpër bateri në një minutë.