Kopertina e librit Fizika 12 (me zgjedhje)

Zgjidhja e ushtrimit 18

Zgjidhja e ushtrimit 18 të mësimit Kapitulli 14 në librin Fizika 12 (me zgjedhje) nga shtëpia botuese Mediaprint me autorë David Sang, Graham Jones, Gurinder Chadha dhe Richard Woodside.

Pyetja

Në qarkun e figurës 14.20 bateria me f.e.m. 10 V ka rezistencë të brendshme të papërfillshme. Llogaritni intensitetin e rrymës në rezistencën 20 Ω\Omega.